TOP 8 Tekemistä Tampereella lapsiperheelle ilmaiseksi ulkona

Olen aikaisemmin listannut Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla. Nyt kuitenkin kevään ja kesän aikana olemme suosineet lähinnä vain ulkoaktiviteetteja, joten kirjaan tähän omaksi muistilistaksi sekä vinkiksi muillekin meidän perheen korona-ajan top8 tekemistä lapsiperheelle Tampereella ulkona.

Korona-aikana emme ole käyneet juurikaan missään sisäpuistoissa tai tapahtumissa. Lähialueelta, Tampereen ympäristöstä, löytyy kuitenkin paljon kivoja retkikohteita lapsiperheille ja paljon ilmaista tekemistä ulkona. Korona-ajasta on siis ollut jotain iloakin, kun olemme löytäneet ihania ulkoilukohteita Tampeelta lasten kanssa.


1. Santalahden tapahtumapuisto

Tiesitkö, että Näsijärven rannalla on puisto, missä voidaan järjestää 25 000 ihmisen tapahtumia? Tapahtumapuisto on Santalahden venesataman puoleisella osalla ja tarkoitus on, että puisto on kaikkien käytettävissä

Me kävimme eräänä aurinkoisena viikonloppuna ulkoilemassa alueella. Teimme lenkin, kun kiersimme koko alueen ja ihailimme hienoksi laitettua aluetta. Keksin nopeasti monenlaista tekemistä, mitä voisin tehdä alueella. 
Santalahti

2. Härmälän Pump Truck -rata ja Iso-vilusen skeittipuisto

Härmälän koulun takana on Pump Truck -rata, mikä sopii hyvin monenikäisille lapsille. Meidän vanhin on mennyt rataa potkulaudalla ja keskimmäinen potkupyörällä. Lapset liikkuvat täällä ihan vahingossa pitkän aikaa. Radan vieressä on lisäksi kiva leikkipuisto, Härmälän koulun piha sekä iso pelikenttä. 
 
Iso-Vilusen skeittipuisto soveltuu skeittailijoille, skuuttaajille eli potkulautaulijoille sekä bmx-pyöräilijöille ja rullaluistelijoille.Skeittiparkin lisäksi alueella on muun muasa hieman Pump Truck radan tapainen rata. Iso-Vilunen sijaitsee Viialassa, Kaukajärven ja Messukylän lähistöllä3. Niemenrannan alue

Niemenrannan alue sijaitsee Tampereen länsiosassa Näsijärven rannalla. Alueella on paljon uudisrakennuksia. Mietin käydessämme siellä viimeksi leikkimässä, että jos minun pitäisi asua Tampereella kerrostalossa, tämä alue voisi olla viihtyisä lasten kanssa.
 
Alue on kiva lenkkipäivän kohde ja samalla lapsille löytyy matkan varrella tekemistä. Niemenrannan alueella on kaksi uudehkoa leikkipuistoa ja uusi päiväkodin piha. Uudet leikkipuistot toimivat aina ja on kivaa käydä välillä muualla kuin niissä samoissa tutuissa puistoissa. Suosittelen tutustumaan alueeseen :)


4. Tesoman koulun piha

Mitä sinulle tulee mieleen Tesomasta? Tesoman alue on kokenut viime vuosina isoja muutoksia ja jos et ole käynyt alueella pitkään aikaan, kannattaa vaikka ihan uteliaisuuden takia tehdä sinne retki. Tesoman "keskusta-aluetta" on rakennettu paljon ja alueella on hyvät palvelut lapsiperheille. Jäähalli, uimahalli, uusi palloiluhalli, kaupat ja uusi koulu/päiväkoti.

Tesoman koulun pihalla riittää tekemistä monen ikäisille lapsille. Huikea piha koululaisilla, mikä varmasti innostaa liikkumaan välitunneilla. Trampoliineja, kiipeilytelineitä, tasapainoilua  erilaisia pelikenttiä ja keinuja. Tänne kannattaa lähteä leikkimään ja pelailemaan vähän kauempaakin.
Samassa rakennuksessa toimii myös päiväkoti, mutta siellä on toimintaa myös viikonloppuisin, joten osa pihasta on varattu vain päiväkodin käyttöön.


Tampereella ja lähialueilla on paljon muitakin kouluja ja päiväkoteja, joiden pihat ovat iltaisin ja viikonloppuisin vapaassa käytössä.

5. Kirskaanniemi ja Kintulammi

Rauhoitun metsässä ja on ihanaa viedä lapsiakin luontoon. Kirskaanniemen lenkki ja laavu on yksi mun lemppareista. Lenkki on osa Birgitanpolkua. Polku on osan matkaa aika juurakkoinen, joten ihan pienen lapsen kanssa sinne ei kannata lähteä. Matkan varrelta löytyy myös pitkospuita, silta ja ihania maisemia.

Toinen huippukohde on Kintulammi. Alueella voi valita erilaisia ja pituisia retkipolkuja. Polut ovat ainakin osaksi suhteellisen helppokulkuisia ja meidän 2-vuotias käveli viime reissussa osan matkasta itse. Alueella on myös laavuja, joille on kiva pysähtyä syömään retkieväitä.


6. Hatanpään Arboretum

Hatanpään arboretum ei ole mikään lasten leikkipuisto, mutta silti siellä on kiva käydä lasten kanssa. Alueella on paljon ihmeteltäviä kasveja, mahdollisuus pitää piknikkiä ja kesäaikaan ainakin voi ostaa myös esimerkiksi jäätelöä ja kahvia. Nyt loppukesästä ruusutarha on ihan huikea!
8. Kalevan puistoalue ja liikennepuisto

Kaleva on myös muuttunut vuosien varrella paljon. Alueelle on rakennettu paljon ja samalla Kalevan puisto on muuttunut. Uusin iso muutos on varmaankin maauimala. Puistossa saa muutenkin lasten kanssa ajan kulumaan.
 
Liikennepuisto on avoinna vain kesäisin, mutta puiston kaduilla voi toki ajella muulloin myös omalla pyörällä, potkulaudalla tai potkupyörällä. Meillä isommat ovat ajelleet puistossa ja pienemmän kanssa on samaan leikitty läheisen päiväkodin pihassa.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa