Korona-ajan kaverisynttärit

Meidän kaikkien kolmen lapsen synttärit ovat heinä-syyskussa 1,5 kuukauden sisällä. Pienin ei vielä osaa odottaa juhlia, mutta kaksi isompaa jo ovat kyselleet pitkän aikaa omista juhlista. 

Vuosi sitten pidimme lapsille isot yhteissynttärit aikuille ja lähipiirille: Lasten yhteissynttärit: Uhka vai mahdollisuus? 

Varasimme erillisen juhlatilan ja kutsuimme juhliin isovanhemmat, perhepiirin sekä läheisiä ystäviä perheineen. Lapsille oli pientä ohjelmaa ja alussa kilisteltiin asiaan kuuluvasti alkumalja. Oli ihana päivä! Olin ajatellut, että tänä vuonna pidämme lasten yhteissynttärit uudessa kodissamme, mutta koronan takia yhteisjuhlat siirtyvät ensi vuoteen. Nyt isovanhempia ja kummeja on käynyt erillisinä päivinä kahvilla ja juhlia on pidetty pienissä erissä. Kaverijuhlia on kuitenkin odotettu kovasti ja ne olisi tylsää perua ihan kokonaan.

 

Kaverisynttärit korona-aikana

Meidän 4-vuotiaan synttärit oli heinäkuun lopussa, mutta kaverijuhlat päätettiin jättää elokuulle, kun päiväkoti on jo alkanut. Hoplopit ja muut isot sisäleikkipuistot jätin heti alkuun pois laskuista. En tällä hetkellä veisi lapsia näihin leikkimään. Otin siis harkintaan jonkun pienemmän tilan, missä ei olisi samaan aikaan paljon muita käyttäjiä.
 
 
Esikoiselle olemme pitäneet kaverijuhlia koulun salissa: Pienen budjetin vauhdikkaat kaverisynttärit

Koulun sali oli siis ensimmäisenä harkinnassa. Kaikissa kouluissa ei ole käytettävissä koulun välineitä, joten niissä tapauksissa ohjelman keksiminen on hieman haastavaa. Isommalle lapselle olemme järjestäneet kaupunkisotaa, mutta se ei toimi vielä 4-vuotiaille. Päädyimme siis tällä kertaa liikuntahalliin, missä olisi erilaisia patjoja ja välineitä saatavilla.

Liikuntahallin salin voi varata yksittäisvarauksiin sen mukaan, miten siellä on vapaata. Tila on myös siitä hyvä, että siellä ei ole ketään muita samaan aikaan. Juhliin kutsuttiin 9 kaveria. Pelkäsin hieman etukäteen, että syksyn flunssakausi verottaa vierasmäärää, mutta lopulta juhlista jäi pois kolme kutsuttua. Paikalla oleva lapsimäärä oli siis oikein sopiva.

 

Mitä ohjelmaa ja tarjottavaa lapsen kaverisynttäreille?

Aloitimme synttärit värileikillä. Meillä on iso pussillinen värillisiä pallomeripalloja, joita lapset keräsivät oikean värisiin "pesiin". Yhteinen alkuleikki sai lapset liikkumaan ja juhlat pääsivät vauhdikkaasti alkuun. Heti tämän jälkeen oli vuorossa tarjoilu, koska tilassa ei ollut kylmäsäilytysmahdollisuutta ja en halunnut pitää tarjottavia kauan lämpimässä.
 
Koulun saleissa ja liikuntahalleissa ei yleensä saa tuoda tarjoilua saliin, joten se täytyy järjestää pukuhuoneessa tai muussa tilassa. Mietin myös jonkin aikaa, että miten järjestän "korona-turvallisen" tarjoilun.

En halunnut tuoda tarjolle mitään, mitä lapset ottaisivat yhteisestä kulhosta tai yhteisillä ottimilla. Kakku muuntui siis kuppikakuiksi, jotka annoin jokaiselle lapselle erikseen. Ensin ajattelin, että en tuo tarjolle mitään keksejä, mutta ne ovat usein lapsista parasta ja tein jokaiselle oman kupin kertakäyttömukiin, missä oli pari keksiä ja muutama vaahtokarkki. Juomisena oli pillimehut. Kädet myös toki pestiin ennen syömistä ja käsidesiä oli tarjolla liikuntahallin puolesta sekä meillä mukana.


Syömisen jälkeen lapset pääsivät temppuradalle ja 4-5 vuotiaille tämä toimii tosi hyvin. Lisäksi ohjelmassa oli vielä ongintaa ja ilmapalloja. Jokainen lapsi sai onginnasta oman valotikun ja niiden kansa riittikin loppuajaksi riemua, kun salista sammutettiin vielä valot ja musiikki tahditti menoa.
 
Sali oli meidän juhlaporukalle vähintäänkin riittävän kokoinen. Molempiin päihin sai rakennettua toimintapisteitä ja keskelle jäi vapaata juoksutilaa.

Viime vuonna pidimme 3-vuotiaan kaverijuhlat ulkona, mutta ne taidettiin viettää jo heinäkuussa. Olin tehnyt läheisen koulun pihapiiriin suunnistus-tehtäväradan, jonka lapset kiersivät oman aikuisen kanssa. Tämä toimisi hyvin myös nyt korona-aikana, mutta toki ulkojuhlissa ollaan aina sään armoilla.
 

Viime vuonna listasin 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla ja vinkkejä lasten juhliin. Sieltä voi löytyä myös vinkkejä omien juhlien järjestämiseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Taaperon talvi: Minkä ikäisenä hiihtämään ja luistelemaan?

Elf on the shelf tonttu -ideat 1-24: Itse tehty joulukalenteri lapsille. Mukana kuvat toteutuneista kepposista.

Mitä lahjaksi isälle / miehelle: 10 vinkkiä isänpäivälahjaksi