Nopea jalkapallokakku (maidoton ja gluteeniton) ja korona-ajan jalkapalloaiheiset kaverijuhlat

Esikoisemme kaverisynttäreitä vietettiin syyskuussa liikuntahallilla. Synttäreiden ohjelmassa oli jalkapalloa, joten myös tarjoiluun valikoitui jalkapalloaiheinen kakku. Olen tehnyt aikaisemmin pallon muotoisen jalkapallokakun, mutta tällä kertaa minulla ei ollut aikaa taiteilla sokerimassan kanssa. Dr. Otkerin Football Kit -kakun koristelusetti pelasti ongelman ja sain tehtyä jalkapallokakun helposti.

Juhlille oli varattu 1,5 tuntia "peliaikaa" ja ennen tarjoilua pojat vetivät muutaman erän kaupunkisotaa sekä potkivat palloa maaliin, missä oli nopeustutka. Tarjoilut oli katettu pukuhuoneeseen ja astioina oli Tigerissa kesällä myynnissä olleet jalkapalloaiheiset kertakäyttöastiat.

Juomina oli pillimehut ja olin laittanut jalkapallomukeihin jokaiselle pienen määrän karkkia ja keksejä. Koronan takia halusin välttää kaikkia mahdollisia yhteisastioita ja kakkuakin leikkasin vain minä. Syömisen jälkeen pojat pelasivat jalkapalloa loppuajan.


Jalkapallokakku

Kakun pohjana on kaksi kääretorttupohjaa. Kääretorttupohja on nopea ja helppo tehdä ja sen saa helposti gluteenittomaksi käyttämällä jauhoina pelkästään perunajauhoja tai sitten korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla. Pohja on tehty Valion kääretorttupohjan ohjeella:
 
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Tein kaksi pohjaa, jotka molemmat leikkasin puoliksi. Näin sain kakkuun kolme kerrosta ja neljä levyä. Välissä on mansikkamoussea, koska se oli lapseni toive. Mansikkamoussen seassa on survottua mansikkaa, Allpro Soya Go On jogurttia sekä kaksi liivatetta.

Kakun päällä on Allpro Soya vispiä vispattuna sekä Football Kit koristeluna. Football Kitin aineosissa on mainittuna maitojauhe ja oletan sitä olevan valkoisessa koristekynässä tai jalkapalloissa. Tämän voisi toki varmistaa vielä se dr otkerilta, että missä paketin aineissa on maitoa. Joten jos kakun tulee olla maidoton, valkoinen koristeluaine pitää korvata jollain muulla ja maidottomalle jättää kulumalla, missä ei ole koristejalkapalloa. Jos tekisi tomusokerista tarpeeksi jämäkän tahnan, se varmaankin toimisi. Dr.Oetkerilla on myös esimerkiksi valkoista sokerikuorrutetta, mikä on gluteeniton ja vegaaninen. Jos nonpparellit epäilyttää, nekin voi toki korvata jollakin toisilla vihreillä.


Olimme juhlissa koko perheen voimin ja myös pienemmät lapsemme tunnustivat väriä. Heille löytyi isoveljen kaapista pieneksi jääneitä pelipaitoja. Itse edustin Ronaldon pelipaidassa :) Olemme pitäneet useita liikuntahalli/koulunsali kaverisynttäreitä ne ovat tähän mennessä toimineet aina hyvin. Ensimmäiset juhlat taisivat olla esikoisella 3-vuotiaana ja silloin kutsuimme lapset vanhemmat kanssa, jotta olisi apukäsiä temppuradalla. Saa nähdä vieläkö ensi vuonna 9-vuotiaalle toimisi vastaavat pelailu liikuntahallijuhlat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?