Helppo maidoton marianne-suklaakakku (gluteeniton): Uuden vuoden kakku
Olin uudenvuoden aattoona töissä, joten en ehtinyt kokkailemaan tai leipomaan mitään erikoista. Vuoden vaihtuminen vaatii kuitenkin kakun, joten tein töiden jälkeen nopean suklaakakun. Tässä kakussa yhdistyvät lempparijuttuni ja kaiken lisäksi se on nopea ja helppo tehdä.
Helppo maidoton marianne-suklaakakku (gluteeniton)
Tein tällä kertaa pienen kakun ja kakun halkaisija on 18 cm. Pohjana on Oreo Brownie keksejä. Pohjasta saa gluteenittoman esimerkiksi Pirkan gluteenittomilla täytekekseillä, jotka ovat myös maidottomia ja kananmunattomia. Murskaaa keksit ja lisää tilkka maitoa (esimerkiksi kauramaitoa) sekaan. Painele seos kakkuvuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan. Vuokaan kannattaa laittaa leivinpaperi pohjalle, niin kakun saa helposti kakkuvuoasta pois.
Pohja:
1 pkt keksejä + tilkka maitoa
Suklaatäyte:
noin 3/4 levyä Panda tummaa suklaata
noin 2 dl Alpro Soya vispikermaa vispattuna
Marianne vaniljatäyte
- noin 1/2 prk Alpro Soya Vanilla Greek Style "rahkaa"
- noin 1dl Alpro Soya vispikermaa vispattuna
- Marianne Crush murskaa oman maun mukaan (laitoin tähän reilu puoli pussia) TAI Marianne karkkeja murskattuna
- 3-4 liivatetta + omenamehua liivatteiden sulatukseen
Halusin kakun tarjolle parin tunnin päästä sen tekemisestä, joten tein molemmat kerrokset samalla kertaa. Suklaa jähmettää täytteen helposti ja nopeasti. Suklaatäytteessä on siis tummaa Panda suklaata sekä Alpro Soya vispikermaa. Sekoita suklaa ja kerma keskenään ja levitä pohjan päälle.
Valkoisen täytteen voi valmistaa samalla kertaa ja kaataa suklaatäytteen päälle. Laita kakku hyytymään jääkaappiin noin pariksi tunniksi.
Tällä kerta käytin koristeluun erilaisia nompparelleja ja murskattuja Oreo keksejä.
Kommentit
Lähetä kommentti