Pikku-Ahvenisto järvi: Eväsretki pulkkamäkeen ja nuotiopaikalle Pirkanmaalla

Olemme nauttineet mäenlaskusta koko joulun ja vuoden vaihteen ajan. Kodin läheiset mäet on laskettu moneen kertaan ja lomapäivän kunniaksi päätimme lähteä viettämään retkipäivää. Erilaisia pulkkamäkiä löytyy monesta paikasta, mutta nyt löysimme paikan, missä yhdistyvät retkeily, nuotiopaikka ja pulkkamäki. Kaikille siis jotain!

 

Pikku-Ahveniston luontopolku ja nuotiopaikka / Pirkanmaa

Lähdimme Ylöjärvelle Pikku-Ahveniston luontopolulle. Visit Ylöjärven sivuilta löytyy enemmän lisätietoja kohteesta. Kävime täällä retkeilemässä myös viime keväänä, mutta nyt retkeen yhdistyi myös pulkkailu.

Luontopolku kiertää Pikku-Ahvenisto -järven ympäri. Polku on suurimmaksi osaksi helppokulkuista ja alkumatkasta aika leveäkin. Keväällä nuorimmainen kulki vielä mukana Tulassa, mutta nyt koko reitin pääsi halutessaan pulkan kyydissä. Polku on myös sopiva pienille lapsille kävellen. Polku on hyvin merkitty ja sen varrelta löytyy opastetauluja, joissa on kerrottu alueen luonnosta. 

Eväsretki pulkkamäkeen ja nuotiopaikalle lasten kanssa

Kiersimme aluksi lasten kanssa luontopolkua ja sen jälkeen pääsimme pulkkamäkeen. Järven toisessa päässä on hyvät mäet laskemiseen. Mäen alapuolella on nuotiopaikka / laavu ja paikalta löytyy myös valmiiksi puita (ainakin nyt niitä oli ihan riittävästi). Oli tosi kiva viettää aikaa mäessä ja välillä syödä eväitä, paistaa vaahtokarkkeja sekä juoda kuumaa mehua. Tämä oli hyvin käytetty lomapäivä.
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Mitä lahjaksi isälle / miehelle: 10 vinkkiä isänpäivälahjaksi

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Miten rauhoittaa lapsi unille: Kokemuksia itsetehdystä painopeitosta

Koronatesti: Miten sujuu lapsen kanssa drive-in koronatesti?

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Korona-ajan kaverisynttärit

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Mikä lapselle nimeksi: Vinkkejä nimen valintaan