Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

Minulla, kuten varmasti monilla muillakin, on suuria odotuksia tulevalle kesälle. Vielä en ole itse saanut koronarokotusta, mutta rokotuskattavuus paranee koko ajan ja tartuntamäärät ovat pienentyneet. Ehkä viimeinkin pääsemme taas näkemään läheisiämme ja jopa matkustamaan jonnekin Suomessa.

Sisäleikkipuistot tai muut isot tapahtumat eivät vielä houkuttele, mutta onneksi Suomessa on paljon hienoja ja kivoja paikkoja, mihin voi mennä lasten kanssa suhteellisen turvallisesti ja mitä tehdä lasten kanssa kesällä. 


Ilmaista kesätekemistä lapsille: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

Keräsin tähän muutamia kohteita, jotka olemme todenneet kivoiksi ja joihin voisin mennä uudestaankin! En edes yritä tehdä mitään kattavaa listaa, vaan tässä on kohteita, missä me olemme käyneet. Suuri osa näistä on ilmaisia, mutta nostan esille muutaman maksullisenkin kohteen, mitkä olemme todenneet kivoiksi!

Vastaavia paikkoja on vaikka kuinka paljon lisää ja toivon, että pääsemme kesällä käymään muutamassa meille uudessakin kohteessa. Onko nämä kaikki jo sinulle tuttuja?

Pori, Pelle Hermannin leikkipuisto ja Yyterin hiekat

Kävimme kesällä 2019 päiväreissulla Porissa. Porissa on upea leikkipuistoalue: Pelle Hermannin leikkipuisto Kirjurinluodolla. Siellä voisi viettää helposti koko päivän. Alueella on useita eri leikkialueita ja mikä parasta, alueelle on ilmainen sisäänpääsy.

Lisäksi Porissa kannattaa tietysti käydä Yyterin hiekkarannoilla. Yyterissä tuntee olevansa melkein etelänlomalla ja varsinkin meille Sisä-Suomen kasvateille se on melkein kuin ulkomailla olisi :)

Lue reissustamme lisää täältä: Lapsiperhe reissaa Suomessa: Pori ja Yyterin hiekat.

Lahti ja Launeen perhepuisto: Huikea kesäpäivä lapsille!

Lahdessa Launeen perhepuistossa riittää tekemistä koko päiväksi. Tämäkin on ulkoilmakohde, joten sinne on suhteellisen turvallista mennä tänä kesänä. Puistoalue on aika vanha, koska muistan käyneeni siellä jo lapsena. Mutta toki aluetta on paljon uusittu ja siellä on monen ikäisille lapsille tekemistä. Ja myös tänne on ilmainen sisäänpääsy. 

Perhepuistosta löytyy muun muassa virikkeellinen linna, liikennepuisto, hämähäkki-kiipeilyteline, erilaisia liukumäkiä ja vesileikkialue.

Kävimme Laueen perhepuistossa elokuussa 2019: Lapsiperhe reissaa Suomessa: Launeen perhepuisto.


Hämeenlinna ja Aulanko tarjoaa kesätekemistä lapsille

Viime kesänä teimme yhden kesälomareissun, jossa yhdistimme Hämeenlinnan ja Turun. Hämeenlinnassa olimme yhden yön hotellissa, mutta kai tekeminen oli ilmaista. Kävimme Aulangolla näkötornilla ja pidimme piknikkiä ihan mielettömän hienossa paikassa Aulangolla. Aulangolta löytyy myös seikkailupuisto Hugo Park, missä pääsee kiipeilemään. Tällä kertaa emme käyneet seikkailupuistossa.

Lisäksi kävimme Hämeen linnan ympäristössä kävelemässä ja välipalalla. Hämeenlinmassa kävimme kahdessa eri leikkipuistossa. Hämeensaaressa oleva uusi leikkipuisto on tosi kiva ja me ainakin viihdyimme. Oli tosi kiva päivä!

Lue lisää tästä reissusta täältä: Kesäloman ilmaiset kotimaan lomakohteet


Turku ja seikkailupuisto: Paljon kesätekemistä lapsille

Turussa Kupittaalla on Seikkailupuisto Seikkis. Seikkailupuisto on lastenkulttuurikeskus sekä leikkipuistoalue. Alueella on leikkipuistoalueita sekä muun muassa suihkusieni ja kahluuallas, puiston halki kiemurteleva puro ja liikennekaupunki.

Viime kesänä vietimme Turussa turistipäivää ja testasimme lasten kanssa Föriä ja Funikulaaria. Nämä molemmat ovat ilmaisia "huvituksia". Samalla kävimme tutustumassa Kakolanmäen vanhan vankilan alueeseen. 

Isommat lapset veimme myös vierailulle Turun linnaan ja siellä saa kulumaan lastenkin kanssa useamman tunnin. Ihan pieniä ei kannata ottaa mukaan, sillä linnassa ei pääse kulkemaan rattailla. Linnaan on pääsymaksu. Turussa on tosi paljon kaikkea tekemistä!Imatra, Lappeenranta ja Holiday Club Saimaa: Täältä löytyy monenlaista kesätekemistä lapsille!

Tämä ei ole ilmaista tekemistä, mutta kiva paikka kuitenkin! Jos Itä-Suomi ei ole ennestään tuttu paikka, kannattaa joskus suunnata kohti Holiday Club Saimaata. Olemme olleet siellä kesälomalla yhteensä kolme kertaa. Ensimmäisen kerran yhden lapsen kanssa, toisen kerran kahden lapsen kanssa ja kolmannen kerran koko trion kanssa. Jokaisella kerralla on rittänyt tekemistä kaikille ja voisin mennä vielä uudestaankin.

Alue on tehty vanhan sairaalan alueelle ja siellä on edelleen vanhoja sairaalarakennuksia. Kylpylä on uusi ja kiva lapsiperheille. Alueella on myös Angry Birds -sisäleikkipuisto ja ulkoleikkipuistoja. Muutakin aktiviteettia alueelta löytyy ja alue on upealla paikalla Saimaan rannalla.


Olemme yhdistäneet reissuun myös retkiä Lappeenrantaan sekä Imatralle. Näissä olemme käyneet puistoissa, Imatran koskella ja Lappeenrannan linnoituksilla.

Tampere ja ilmaista tekemistä lapsille kesällä

Tampere on meille tosi tuttu kaupunki. Sieltä keksin paljon kaikenlaista kivaa ilmaista tekemistä lasten kanssa. Täältä löytyy paljon vinkkejä Tampereen lomareissulle: Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla.

Tampereen seudulta täytyy nostaa esille lisäksi Sastamalassa oleva Herra Hakkaraisen talo. Herra Hakkaraisen talosta löytyy neljä erilaista toiminnallista huonetta ja siellä pääsee leikkimään monelaisia leikkejä. Piha-alueella on kiva liikennepuisto. Taloon on pääsymaksu.


Tampereelta jos etsii kivaa koko päivän retkipaikkaa, kannattaa suunnata Viikinsaareen. Tampereen Viikinsaareen kulkee Hopealinjojen laiva kerran tunnissa ja matkan pituus yhteen suuntaan on noin 20 minuuttia. Laivamatka maksaa, mutta muuten alueella voi ulkoilla vapaasti.

Viikinsaaressa on uimaranta ja lisäksi pieniä poukamia, missä voi myös uida. Saaren ympäri menee luontopolku, joka on pituudeltaan noin 1,3 km ja polun varrella on 14 rastia. Viikinsaaren luonto on luonnonsuojelualuetta. Viikinsaaressa voisi myös muun muassa vuokrata erilaisia pelivälineitä, pelata minigolffia, syödä ravintolassa, saunoa, pelata esimerkiksi jalkapalloa ja seurata kesäteatteria. Alueella on lisäksi leikkipuisto, mutta se kaipaisi joiltain osin jo pientä kunnostusta.Helsinki ja lukuisat leikkipuistot: Kivaa kesätekemistä lapsille ilmaiseksi Helsingissä

Helsingissä on lapsille ja lapsiperheille paljon tekemistä. Me olemme (ennen koronaa) tehneet sinne useita pieniä lomareissuja. Parhaat muistot ovat jääneet kohteista, mitkä eivät ole ehkä niitä perinteisimpiä lapsiperhekohteita. Toki olemme käyneet myös siellä Linnanmäellä ja Korkeasaaressakin ja lapsille ne ovat tietysti tärkeitä elämyksiä.

Kannattaa ottaa seurantaan Instagramissa @pientenhelsinki. Sieltä saa kivoja ideoita, mitä Helsingissä voisi tehdä. Bongasin sieltä muun muassa kivoja uusittuja leikkipuistoja, esimerkiksi Vennynpuisto Kuninkaantammesssa vaikuttaa kuvien perusteella siltä, että sinne on ehdottomasti joskus mentävä. Helsingissä ja lähialueilla riittää puistoja useammallekin vierailulle. Me olemme käyneet jollain Helsingin reissulla esimerkiksi Espoossa Oittaalla Angry Birds -puistossa.


Jos kaipaa lasten kanssa jotain muuta kuin puistoja, niin ehdottomasti käymisen arvoinen paikka on Lasten kaupunki, mikä on Helsingin kaupunginmuseon yhteydessä. Lasten kaupunkiin on ilmainen sisäänpääsy ja siellä saa leikkiä ja koskea kaikkiin esillä oleviin esineisiin (Lasten kaupunki on ollut suljettuna korona-aikana). Helsinki on täynnä elämyksiä lasten kanssa!


Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

Tälle kesälle toivon uusia kokemuksia ja meille uusissa paikoissa käymistä. Suomesta löytyy ihan älyttömän upeita isoja ja pieniä kaupunkeja, leikkipuistoja, luontokohteita ja rantoja.

Toki lapsiperheille löytyy myös niitä niin sanottuja turistikohteita kuten huvipuistot, Korkeasaari ja kylpylät. Holiday Club Saimaakin toki listautuu kylpyläkohteeksi, mutta koen, että siellä on paljon muutakin tekemistä, koska on niin erillinen oma alueensa.

Olisi kiva kuulla sun lempparikohteet lapsiperheille Suomessa! Ja erityiset ilmaiset vinkit! Kerro omat vinkkisi siitä, mitä tehdä kesällä lasten kanssa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa