Maidoton suklaa-mangokakku

Meillä oli 10v hääpäivä ja tein sen kunniaksi suklaa-mangokakkua. Kokeilin ensimmäistä kertaa kakun päälle suklaista sveitsiläistä marenkivoikreemiä. Kakku on maidoton ja sen sisällä on kaksi kerrosta mangomoussea ja yksi kerros suklaamoussea. Ohjeen voi soveltaa myös gluteenittomaksi (katso reseptistä).


Tumma kakkupohja

Kakkupohjana on niin sanottu tavallinen sokerikakkupohja. Tämä on tehty lasitekniikalla eli mittaan kolmeen samanlaiseen lasiin yhtä paljon kananmunia, sokeria ja jauhoja. Minulla oli käytössä korkea kakkuvuoka ja leikkasin kakun neljään osaan, joten tein pohjan 5 kananmunalla. Tässä pohjassa on:

  • 5 kananmunaa
  • 5 kananmunan verran sokeria
  • 5 kananmunan verran jauhoja: 1 tl leivinjauhetta + noin 1/3 perunajauhoja + 2 rkl tummaa leivontakaakaota + vehnäjauhoja TAI Semperin gluteenitonta jauhoseosta
(Gluteenittomassa vehnäjauhot voi korvata myös käyttämällä pelkästään perunajauhoja.)

Paista 175 asteeessa noin 30-40 minuuttia. Kokeile tikulla, onko pohja kypsä myös keskeltä. Leikkaa kakku neljään osaan. 


Suklaamousse

- 2dl Aito kauravispiä vispattuna
- noin 3/4 levy suklaata sulatettuna (Panda tummasuklaa)
- Kourallinen Marianne rakeita tai Marianne karkkeja murskattuna / Marianne crush -rouhetta tai suklaata murskattuna 

(Gluteenittomassa tarkasta Mariannen tuoteseloste, käytä murskattua suklaata tai jätä kokonaan pois. Tämän tarkoitus on tuoda mousseen pientä suutuntumaa.)

Valitsin tällä kertaa Aito kauravispin, koska se vaahtoutuu hyvin. Aikaisemmin käytin lähes poikkeuksetta Alpro Soya vispiä, mutta viime aikoina en ole saanut sitä vatkautumaan. Kermana voi käyttää joko kaura- tai soijapohjaista.

Mangomousse

- Säilykemango soseutettuna
- 2dl Aito kauravispiä vispattuna
- Alpro Soya Mango "jogurttia" maun mukaan
1 prk Piltti mangososetta
5 liivatetta + tilkka appelsiinimehua liivatteiden sulattamiseen

Täytä kakku ja anna sen jähmettyä muutama tunti tai yön yli.



Maidoton suklainen sveitsiläinen marenkivoikreemi

Kakun päällä on maidoton suklaalla maustettu sveitsiläinen marenkivoikreemi.
Tässä annoksessa on:
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 100g maidotonta leivontamargariinia
  • noin 4-8 palaa tummaa Panda suklaata sulatettuna
Kananmunan valkuaiset ja sokeri vatkataan vesihauteessa 65 asteen lämpöiseksi. Paloiteltu margariini lisätään vähitellen massan sekaan ja vatkataan sähkövatkaimella tai yleiskoneella koko ajan. Jossain vaiheessa kreemi näyttää kokkareiselta, mutta se alkaa muuttumaan sileäksi ja kuohkeaksi, kun vaan jatkaa vatkaamista. Valmiiseen massaan lisätään varovasti sulatettua suklaata.

Hyvät ohjeet löytyy esimerkiksi Pilvilinnan Annan Instasta kohokohdista ja myös Googlesta löytyy useita eri ohjeita.


Maidoton suklaaganache

Kreemin päällä on vielä maidoton suklaaganache.

- noin 1/2 levyä tummaa Panda suklaata sulatettuna
- 1dl Alpro Soya vispiä

Sulata tumma suklaa. Lämmitä vispiä vajaa 1dl kattilassa ja sekoita suklaan kanssa yhteen. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Tässä kakussa on tehty koristeita sulatetusta suklaasta, Marianne rakeita sekä suklaisia marenkeja.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Mitä lahjaksi isälle / miehelle: 10 vinkkiä isänpäivälahjaksi

Koronatesti: Miten sujuu lapsen kanssa drive-in koronatesti?

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Miten rauhoittaa lapsi unille: Kokemuksia itsetehdystä painopeitosta

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Korona-ajan kaverisynttärit

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat