Vuoreksen Koukkujärvi: Retkelle pienten lasten kanssa

Vietämme talvilomaa kotona. Olemme yrittäneet keksiä jotain erityisempää tekemistä, mitä arkena ei ole välttämättä mahdollista tehdä. Vaihtoehdot rajoittuvat näin korona-aikana ulkona tapahtuviin, joten lasten ensimmäisenä lomapäivänä suuntasimme retkelle. Retkikohteen valintaan vaikuttaa merkittävästi lastemme iät. Nuorin lapsistamme on noin 2,5-vuotias ja vanhin koululainen. Reitin pitäisi siis olla sopiva myös pienelle, mutta innostaa myös isompia lapsiamme.

Tammikuussa kävimme retkellä Pikku-Ahvenisto järvellä, missä pääsee myös pulkkailemaan sekä paistamaan makkaraa. Tästä retkestä löytyy oma postaus täältä. Nyt suuntasimme Vuoreksen Koukkujärvelle.


Vuoreksen Koukkujärven luontopolku

Koukkujärven ympäri kiertää reilu 1,5 kilometrin pituinen luontopolku. 2-vuotiaamme jaksoi kävellä koko reitin omin jaloin, joten retki oli meille juuri sopivan pituinen.

Luontopolulle pääsee esimerkiksi Koukkuaurankadun päästä pitkospuita pitkin. Koko järven ympäriltä löytyy pitkospuita eri kohdista, joten varsinkin lumien sulamisen jälkeenkin siellä on hyvä retkeillä. Nyt suurin osa pitkospuista oli lumen peitossa, mutta koko reitin pääsi kulkemaan polkuja pitkin.
 


Reitin varrella on yhdeksän opastaulua, joissa kerrotaan alueen luonnosta. Tauluissa on tietoa alueen luonnosta sekä jokin kysymys. 
Nämä olivat kivoja koululaisellemme ja pienempien lastenkin kanssa ihmettelimme ympäröivää luontoa. Polku sijoittuu osaksi luonnonsuojelualueelle.


Järven molemmilta sivuilta löytyy taukopaikka, missä voi levähtää, ihailla maisemia tai pitää vaikka evästauon. Meillä oli mukana kuumaa mehua, koska jokainen retki tarvitsee eväät.


Reitin varrelta löytyi muutama Pokemon. Nämä olivat hauska yllätys lapsille! En tiedä ovatko nämä pysyviä kuvia reitin varrella, mutta meitä ne ainakin ilahduttivat.


Reitin varrella oli yksi hieman haastavampi kohta. Lapset selvittivät sen sujuvasti ja sillan ylitys toi pientä jännitystä retkeen. Meillä oli kiva retki! Retken jälkeen kiersimme vielä Vuoreksessa katselemassa taloja ja ympäristöä. Alue on jo itsessään käymisen arvoinen, jos ei ole käynyt siellä lähiaikoina.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?