Lastenhuoneet: Kevät ja uuden kodin sisustusintoilu

Olen nauttinut tästä talvesta älyttömästi. Siis jos ei lasketa koronaa ja kaikkia rajoituksia, vaan keskitytään siihen, että meillä on ollut kunnon talvi. Se onkin ollut yksi merkittävä asia, mikä on auttanut jaksamaan tässä koronakurimuksessa.

Tänään aamulla ensimmäistä kertaa tänä vuonna jo tuoksui kevät ja tälle viikolle onkin luvassa ihan mahtavat kevätkelit. Suksien säilöminen varastoon hieman harmittaa, mutta samalla odotan jo juoksulenkkareiden rapinaa asfaltilla. En tiedä, onko se tämä kevätaurinko vai mikä, mutta horroksessa ollut sisustusintoilu on taas nostanut päätään.

Me olemme nyt asuneet uudessa kodissamme ihan pian vuoden ja täällä on vielä keskeneräisiä asioita. Pihalla on vielä paljon laitettavaa ja sisälläkin pieniä juttuja. Muuttaessamme, ostimme oikeastaan vain uuden keittiön pöydän ja tuolit ja muuten etsimme jo olemassa oleville huonekaluille paikat. Kesän ja talven aikana olemme hankkineet jotain pieniä juttuja, kuten yhden lipaston olohuoneeseen ja pienen kaapin eteiseen.


Lastenhuoneen sisustaminen

Isommat muutokset on tehty esikoisen huoneeseen, mihin uusimme ennen joulua kalustusta. Nyt kevään innoittamana halusin muutoksia myös pienempien lasten huoneisiin. 2-vuotiaan huonetta laitoin jo jonkin verran viime syksynä. Siitä voit lukea lisää täältä: Pienen pojan huone ja lastenhuoneen sisustaminen.

Viikonloppuna saimme vaatehuoneita eteenpäin ja samalla lastenhuoneiden järjestys hieman muuttui. 4-vuotias sai oman työpöydän, missä voi piirrellä ja askarrella. Se onkin ollut tosi mieluisa ja nyt ei tarvitse tehdä taidejuttuja enää keittiön pöydän ääressä.


Samalla pienimmän huoneeseen siirtyi lastenhuoneen pöytäryhmä. 

Tämä pöytäryhmä on muuten hankittu noin 8 vuotta sitten Helsingistä Pakilan työkeskuksesta. Siellä myydään Helsingin kaupungin päiväkotien ja yksiköiden käytöstä poistettuja hyväkuntoisia kalusteita. Nämä ovat siis päiväkodista poistettuja kalusteita. Tuolit taisivat maksaa 3€ kappale ja pöytä joitakin euroja. Mieheni hioi ja maalasi kalusteet ja ne ovat pysyneet hyvänä meillä jo kolmen lapsen käytössä. Tuolit ovat tosi tukevat ja niissä on aikuisenkin aika hyvä istua.


Kävimme lasten kanssa samalla läpi lelukoreja ja laatikoita. Poistimme kaikki rikkinäiset autot ja turhat paperit laatikoista sekä järjestimme kynät ja muut piirustusvälineet. Ei nämä kauan tule pysymään järjestyksessä, mutta tulipa ainakin käytyä kaikki taas kertaalleen läpi.

Haluaisin uusia 4-vuotiaan huoneen verhot ja ehkä matonkin, mutta odotan jotain hyvää löytöä tai inspiraatiota. En haluaisi ostaa mitään turhaa tai lyhytaikaista, joten ajattelin kerrankin katsella rauhassa. Meillä on myös vielä aika vaiheessa kaikki taulut ja muut seinälle kiinnitettävät jutut. Ehkä tämä innostus edistää niitäkin ja harkitsenpa jopa, että joku valkoinen seinä voisi vaihtaa väriä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?