Pääsiäisen munajahti Ryhmä Haun kanssa

Vaikka pääsiäinen menee kotona, niin kaikkea kivaa ei silti tarvitse perua. Ajattelin tänä vuonna järjestää lapsille munajahdin. Meillä on ollut usein erilaisia rastiratoja ja aluksi mietin, että piirrän kartan, minkä avulla lapset voivat edetä. Päädyin kuitenkin rikastamaan ideaa ja lopulta päädyin Ryhmä Hau munajahtiin. Meillä asuu kaksi pientä Ryhmä Hau fania ja tämä on toivottavasti heille mieleinen.

Lapset saavat ensimmäisen kortin minulta ja sen jälkeen he etenevät vihjeiden perusteella rastilta toiselle. Vanhin lapsista osaa lukea, joten hän saa lukea vihjeet pienemmille.


Munajahti lapsille: Ensimmäinen vihje

Jännälahti valmistautuu pääsiäisriehaan. Pennut ovat koristelleet pääsiäismunia, jotka on tarkoitus viedä osaksi Jännälahden munajahtia. Osaatko arvata, kuka on koristellut nämä munat?


Munia tarvitaan paljon eikä pennut ole ehtineet maalata kaikkia. Tarvitaan myös teidän apuanne. Samppa lupasi johdattaa teidät munien ja värien luokse. Sampalle tuli kuitenkin kiireellinen pelastustehtävä ja hän on kiirehtinyt jo vesipisteelle täyttämään paloauton säiliön. Löydät Sampan vesipisteeltä, mistä Samppa saa nopeasti säiliön täyteen.


Sampan rasti vesipisteellä

Hei! Minulla on kiireellinen sammutustehtävä. Jouduin jo jatkamaan matkaa, mutta tästä löydät välineet munien maalaamiseen. Kiitos, kun autat meitä Jännälahden koristelemisessa!

Kun olet saanut munat maalattua, laita ne takaisin koriin. Vainu on luvannut toimittaa ne eteenpäin. Toimita munat postilaatikkoon, niin Vainu noutaa ne sieltä.Vainun rasti: Postilaatikko

Olen hakemassa lisää munia Taimi-emännältä. Jätä munat laatikkoon. Kiitos paljon avusta! Rekulla on tehtävänä valmistaa tipuille linnunpönttöjä maitotölkeistä. Rekun autosta loppui rakennusmateriaali, joten voisitteko te auttaa? Käykää juomassa maitoa lasilliset, jotta Rekku saisi pian uusia tölkkejä rakenteluun. 

Voit myös myöhemmin itse rakentaa oman pöntön rairuohon tipuille, kun saatte koko tölkin tyhjäksi.
Rekun rasti: Jääkaappi

Kiinni jäin! Kävin syömässä pientä välipalaa. Lähdin jatkamaan pääsiäisriehan valmistelua. Tarvitsen omaan tehtävääni kiviä. Voisitteko kerätä minulle pieneen ämpäriin kiviä. Jättäkää ämpäri varaston taakse olevaan puuvajaan.
Kajan rasti: Puuvaja

Ilmojen halki! Pääsiäisriehan koristelu on loppusuoralla. Vielä pitäisi saada viiri ripustettua korkealle yläilmoihin ja ilmapallot paikoilleen! Löytyisikö sisältä jokin paikka pääsiäisviirille ja saatteko ilmapallot täytettyä? Ilmapallopumppu löytyy lipaston alalaatikosta.Toman rasti: Lipaston alalaatikko

Täyttäkää ilmapallot ja ripustakaa viiri paikoilleen. Kun olette saaneet tämän valmiiksi, etsikää yksi kadonnut tipu. Kuulin rapinaa saunasta. Palauttakaa tipu muiden tipujen joukkoon rairuohon päälle.Rollen rasti: Rairuoho

Rolle täällä, vauhti päällä! Minulla on pääsiäisriehan tärkein tehtävä. Aarteen kaivaminen paikoilleen! Olette olleet suureksi avuksi, joten kaivoin teillekin aarteen pihalle. Hakekaa pienet lapiot ja kaivakaa isosta lumikasasta merkitystä paikasta. Hyvää pääsisäistä!Munajahdin aarre: 

Aarre löytyy lumeen piilotetusta laatikosta. Aarteena on tietysti Ryhmä Hau suklaamunia :)

Muna- ja ilmapallokuvat ovat Pixabaysta, Pönttökuva Valion YouTubesta ja tipu kuva on Kärkkäisen verkkokaupasta. Ryhmä Hau hahmot ovat tarroja Ryhmä Hau tarrakirjasta.

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Pakko keksiä lapsille jotain kivaa, kun tää on tätä kotona olemista vaan. Hyvää pääsiäistä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa