Meidän pikkuvauva-ajan tärkeimmät tavarat

Vauva-aika meillä vielä jatkuu, mutta aivan pian saavutamme puolen vuoden iän. Vauva rupeaa pikkuhiljaa liikkumaan ja istumaan itse, joten pikkuvauva-aika alkaa kuitenkin olla taakse jäänyttä elämää. Listaan tähän meidän pikkuvauva-ajan arkeamme eniten helpottaneet tavarat. Listan ulkopuolelle jäävät kaikki perustavarat, joita jokaisessa perheessä tarvitaan. Tähän on valikoitunut niitä niin sanotusti ylimääräisiä vauvajuttuja, joita ilmankin pärjäisi, mutta joiden koen meillä olleen tärkeitä. Nämä eivät ole maksettuja mainoksia vaan perustuvat täysin omiin kokemuksiini.

1. Stokke Tripp Trapp Newborn

Meillä on kaikilla kolmella lapsella käytössä Stokken Tripp Trapp -tuolit ruokapöydässä. Kaksi niistä on saatu serkuilta ja vain esikoisen tuoli on tullut meille uutena. Tuoli on itsessään pitkäikäinen ja kestävä. Arvioisin, että niiden käyttöikä on meillä ihan pikkuvauvasta koululaiseksi ja senkin jälkeen ne kelpaavat vielä seuraavalle käyttäjälle. Tuoliin kiinnitettävä Newborn-setti on ollut meillä erittäin toimiva. Vauva pääsee esimerkiksi ruoka-aikoina perheen kanssa saman pöydän ääreen ja viihtyy siinä paremmin kuin esimerkiksi yksin lattialla. Pidän myös vauvaa siinä esimerkiksi silloin, kun teen ruokaa ja pystyn paremmin juttelemaan hänelle. Tuolissa ei voi syöttää vauvaa, sillä vauvan asento on siihen vääränlainen, mutta meillä tämä toimii sitterin korvaajana. Pian siirrymme Baby-settiin eli niin sanotusti perinteiseen syöttötuolimalliin ja Newborn-setti lähtee seuraavalle pikkuiselle.

Newborn-settiin kuuluu lelukaari ja päällinen on pestävä

R:n vaatteet ovat Jennin ompelemia Murusia-vaattteita

2. Tula Free-to-Grow 

Esikoisen kohdalla en osannut kaivata minkäänlaista kantovälinettä. Kun odotin O:ta, ajattelin, että jokin kantoväline voisi olla kätevä ja päädyin hankkimaan käytettynä Manducan. Kokeilimme Manducaa muutamia kertoja, mutta vauva ei tuntunut viihtyvän siinä (luultavasti en osannut käyttää sitä oikein, emmekä harjoitelleet tarpeeksi). O myös nukkui erittäin hyvin vaunuissa ja nukahti paremmin esimerkiksi unipesään kuin syliin. Eli hänenkin kohdallaan kantaminen jäi vain haaveeksi. Kun odotin R:ää, päätin kokeilla kantamista vielä, kun nyt oli perheessä samaan aikaan lisäksi kaksi vanhempaa lasta. Olin lukenut Tulasta paljon hyvää ja yritin etsiä niitä käytettynä. Hinnat olivat kuitenkin aika lähellä uuden hintaa, joten se jäi vielä odotusaikana hankkimatta. R oli heti syntymästään saakka tosi kiinni minussa ja viihtyi oikeastaan vain sylissä. Hän ei ensimmäisinä viikkoina suostunut nukkuman esimerkiksi vaunuissa juuri ollenkaan. Alle kahden viikon ikäisenä menimme lastentarvikekauppaan, kokeilin Tulaa ja päädyimme saman tien ostamaan oman. Maksoimme tästä 160e, mikä tuntui isolta summalta, jos kantaminen ei taaskaan sujuisi. Mutta en ole katunut hetkeäkään tätä sijoitusta. Tula ftg on pelastanut monta hetkeä ja lisäksi onhan kantaminen aivan ihanaa. Ja tätä tulemme käyttämään vielä toivottavasti pitkään.


3. Philips Avent mikrohöyrysterilointilaite

Meillä mentiin olosuhteiden pakosta osittaisimetyksellä, joten ensimmäisinä kuukausina oli tiedossa pullojen keittämistä. Philipsin mikrohöyrysterilointilaite oli pelastus pullorumbassa. Eli pullojen pesu, pullot mikroon ja valmista tuli.


4. Unipussi

Ajattelin käyttäväni unipussia heti pikkuvauva-ajasta saakka, mutta jotenkin se ei tuntunut luontevalta ja jäi käyttämättä. Noin 5 kuukauden ikäisenä R alkoi olla tosi levoton öisin, kääntyili ja pyöri. En enää uskaltanut laittaa hänelle peittoa, koska hän alkoi unissaan kääntyilemään mahalleen. Päädyin siis hankkimaan hieman isomman koon unipussin ja toistaiseksi ainakin se on rauhoittanut meidän öitämme ja olen erittäin tyytyväinen sen hankintaan. Tämän käyttö jatkuu siis edelleen :)


Siinä meidän perheemme tärkeimmät niin sanotut extra-pikkuvauvatavarat. Muuten meillä ei mitään kovin erikoisia ja hienoja vauvatavaroita ole kolmoselle hankittu. Sisarusrattaat tosin hankimme, koska vauvan syntyessä O oli juuri täyttänyt 2-vuotta ja liikumme paljon kävellen. Niistä kirjoitan vielä oman postauksen. Perusvaunuina meillä mennään E:lle noin 6,5 vuotta sitten hankituilla Teutonia Spirit S3:lla. Ihanan vaunuverhon on ommellut Jenni. Lisäksi Jennin Murusia -vaatteet ovat meidän lastemme luottovaatteita ja helpottavat sekä ihastuttavat arkeamme <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Taaperon talvi: Minkä ikäisenä hiihtämään ja luistelemaan?

Elf on the shelf tonttu -ideat 1-24: Itse tehty joulukalenteri lapsille. Mukana kuvat toteutuneista kepposista.

Mitä lahjaksi isälle / miehelle: 10 vinkkiä isänpäivälahjaksi