Onko lasten loma äidille lomaa?

Meillä alkaa tänään talviloma. Vai mitenköhän se pitäisi muotoilla...lapsilla alkaa tänään loma :) Kaikki kolme lasta ja koira ovat minun kanssani kotona ja perheen isä käy perheen ainoalla autolla päivisin töissä. Päiväkoti, kerhot ja harrastukset myös lomailevat. Tykkään siis tietenkin tosi paljon olla lasteni kanssa, mutta yksin tämän trion kanssa iskee välillä aika iso riittämättömyyden tunne.


Muutama päivä menee aina ihan kivasti kotona ja pihapiirissä. Ehkä tavataan kavereita ulkona tai käydään kylässä. Kotileikeissä kahdelle isommalle tulee välillä riitoja leluista ja leikeistä, mutta niistä aina selvitään ja saadaan myös kivoja leikkejä aikaiseksi. Viimeistään keskiviikkona olisi kiva keksiä jo jotain tekemistä selvästi kodin ulkopuolelta. Vauvan rytmi sanelee aika paljon menemisiä. Hän nukkuu hyvin vaunuissa, mutta ei viihdy hereillä niissä kovin kauan. Busseilla meneminen on oma ohjelmanumero tämän trion kanssa. Nyt sitä on tosin tehty viime aikoina vähemmän, joten lapset olisivat siitä varmaan innoissaan. Kunhan vain ehtisimme ajoissa pysäkille :)

Toivon hyviä ulkoilukelejä, vaikka siinäkin on oma järjesteleminen. Ulkoilu pitää ajoittaa vauvan uniaikoihin. E ei viihdy enää kovin pitkään omassa pihassa, vaan haluaisi luistelemaan ja hiihtämään, kun taas O:lle riittäisi pihassa lumikasojen lastaaminen kuorma-autojen lavalle. Kävellen lähimmälle ulkojäälle on noin kilometrin matka eli se olisi vielä toteutettavissa. E luistelee jo tosi hienosti itse, mutta O on kokeillut luistimia vain kerran aikaisemmin, joten tarvitsee koko ajan tukea. Tämä sujuisi tähän saakka, mutta vielä, kun vauva malttaisi nukkua koko reissun ajan. Tosin tällä hetkellä ensi viikolle luvataan plussakelejä, joten ehkä tämä reissu jää tekemättä.

Mieheni pitää todennäköisesti perjantaina vapaata, joten siinä vaiheessa homma helpottaa jo huomattavasti. Viikonlopuksi on tiedossa kivaa koko perheen lomatekemistä. Oikeasti on ihan mukavaa, että lapsilla on lomaa ja saan olla heidän kanssaan kotona. Varmasti keksitään jotain kivaa tekemistä, mikä tuntuu kaikkien mielestä lomalta...lopulta myös toivottavasti äidin! Tärkeintä tässä kohtaa on, että lapsilla olisi hyvä loma ja mahdollisuus saada tauko perusarkeen. Tarpeeksi vain organisointia, ennakointia ja pitkiä hermoja :) Jos sinulla on mielessä kivaa lomatekemistä, mikä sopii kokoonpanolle: vauva, 2,5-vuotias, eskari ja äiti, niin kerrothan siitä myös meille!


Hyvää lomaa kaikille, jotka saavat viettää sitä tulevalla viikolla! 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa