Kurkistus vauvan vaatekaappiin paljasti jotain äidistäkin

Olen säästänyt E:n ja O:n vauva-, ja itseasiassa kaiken ikäisten hyväkuntoiset vaatteet. Nyt R:n kasvaessa, olen laittanut pois vaatekoko kerrallaan vauvanvaatteita ja säästänyt vain joitakin aivan huippuja. Kolmen pojan kohdalla vaatteiden kierrätys on helppoa. Samat autot olivat muodissa kuusi vuotta sitten ja ovat edelleen. En koe olevani lastenvaatteiden hamstraaja enkä oikeastaan edes osta uusia vaatteita kuin tarpeeseen. Paitsi, on yksi poikkeus! Kankaat! En harmikseni ole vielä saanut aikaiseksi itse ommella vaatteita. Meidän pojilla on kuitenkin ihana täti, joka ompelee tuosta noin vaan Murusia-vaatteita. Ja mikä parasta, laadukkaista kankaista valmistetut vaatteet säilyvät hyvinä monella käyttäjällä. Alla olevassa kuvassa oleva haalari on esimerkiksi aikoinaan E:lle ommeltu ja nyt sillä on jo kolmas käyttäjä meidän perheessä.

Työmaavelour on Leena Rengon suunnittelema kangas

Lastenvaatekankaiden valitseminen on ihanaa. Eli ehkä sittenkin olen ihan pikkuisen hurahtanut lastenvaatteisiin! Pakko tunnustaa tämä myös itselleni. Ostan toki perusvaatteita myös kaupasta ja meillä on ollut käytössä äitiyspakettien vaatteita sekä kirppis-löytöjä. Minulle ei siis ole mikään ongelma pukea vauvalleni kuusi vuotta vanhoja E:n unihaalareita tai päiväbodeja. Välillä on kuitenkin ihana herkutella ja samistella. Meillä on joitakin kuoseja triplat eli kaikille pojille samasta kankaasta paidat. Valitsin tähän vauvan vaatekaapista joitakin lemppareitani. Tähän katsaukseen pääsivät nyt vain niitä, jotka ovat tällä hetkellä käytössä.

Verson Puodin Pupujemma

Pupujemma-kankaasta olin haaveillut jo pitkään. Tästä on olemassa useita eri värejä, mutta sininen päätyi meille siksi, että se oli jossain alessa. Kangas on ihanan pehmeää ja joustavaa. Myös kuvassa olevat housut ovat Murusia-tuotantoa.

Paapiin Siiri&Myyry-kangaas

Ihastuin turkoosin bodyn myötä Paapiin Siiri&Myyry -kuosiin. Tuo body on E:lle tehty noin kuusi vuotta sitten ja on edelleen hyväkuntoinen kaikipuolin. Valkoinen Siiri&Myyry on O:n saama lahja ja se on nyt R:n vaatelaatikossa. Siiri&Myyry -kankaita on paljon erilaisia ihanuuksia.

Nosh pesukarhu -kangas

Noshin pesukarhu-kangas on yksi meidän poikien tripla-paidoista. R saa siis samaa kuosia vielä uudestaan noin kahden vuoden päästä ja vielä uudestaan kuuden vuoden päästä :) Saa nähdä, mitä mieltä hän on, kun kaappiin ilmestyy aina uusia tutunnäköisiä vaatteita. Yllä olevassa kuvassa R:llä on jalassaan Me&I:n housut. Nämä olen ostanut kirpparilta, mutta ne olivat ihan uudet. Ihana ja pitkäikäinen housumalli.


Murusia-bodyja, joista vihreä on taas jo kolmannella kierroksella

Paapiin mopo -kangas ja Noshin Jääkarhu

Tässä oli suosikkejani, jotka ovat kaikki Murusia-vaatteita. Tämä ei ole maksettu mainos, vaan pelkästään rakkautta näitä kankaita ja vaatteita kohtaan :) Muutamia ihan parhaita valmisvaatteitakin meillä toki on. Nämä alla olevat Haisulit olivat poikkeus siihen, että ostan lastenvaatteita vain tarpeeseen. Nämä oli "pakko" saada". Body on R:lle ja kolitsi O:lle.

Muumi-vaatteet ovat ihania

Kommentit

  1. Näitä vaatteita ei voi ainakaan pitää pikamuotina! 😊 https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006004950.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nämä ovat aina muodissa :) Ja vaikka osa on ollut meillä jo kolmella käyttäjällä, ne kuntonsa puolesta menevät vielä seuraavillekin. Monissa ns halpisvaatteissa on ongelmana, että kankaat menevät nopeasti huonoksi ja saumat kääntyvät miten sattuu. Eipä niistä jää paljon säästettävää.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kosinta ja 10 vuotta kihloista: Onko kolmen lapsen vanhempien parisuhteessa vielä kipinää?

4 kuukautta curly girl suorille hiuksille: Tuliko hiuksistani kiharat?

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Lapsi päiväkodissa, kun äiti on kotona

Koronatesti: Miten sujuu lapsen kanssa drive-in koronatesti?

Miten rauhoittaa lapsi unille: Kokemuksia itsetehdystä painopeitosta

Curly girl suorille hiuksille: Miten hiukseni reagoivat?