Voi mahdoton nämä yöt!

Kun edes ajattelee, että nyt meillä nukutaan hieman paremmin, niin seuraava yö on takuuvarmasti täynnä herätyksiä. Viime viikolla muutama yö mentiin kahdella syönnillä ja öihin mahtui vähintään yksi pidempi unipätkä. Eli ihan mahtavasti meidän mittarilla mitattuna! Loppuviikosta olin illan yksin poikien kanssa kotona ja R itki illalla noin kolme tuntia ja yölläkin useaan kertaan. Meillä on heräilty paljon, mutta pitkiä itkuja ei ole oikeastaan ollut. Vauva oli flunssainen ja ajattelin itkun johtuvan tukkoisesta olosta.


Olin puoliksi oikeassa. Maanantaina vein vauvan lääkäriin ja toisesta korvasta löytyi tulehdus. Ensimmäinen lääkekuuri ja ikää on vasta puoli vuotta, mutta ei tässä taida olla muita vaihtoehtoja. O:lla on ollut useita korvatulehduksia ja hänelle laitettiin putket noin 1,5-vuotiaana. Hän ei kuitenkaan itkenyt öisin korvatulehduksen takia vaan muutaman kerran tulehdus löytyi, kun mentiin lääkäriin esimerkiksi pitkittyneen flunssan takia. Jokainen lapsi opettaa jotain uutta ilmeisesti tässäkin asiassa.

Korvatulehdus tuli myös öiden kannalta huonoon väliin. R on nukkunut tähän saakka suurimmaksi osaksi joko minun tai mieheni vieressä. Meillä on viimeisen puolen vuoden aikana kokeiltu monenlaisia nukkumisjärjestelyitä niin, että aina edes jompikumpi vanhemmista saisi nukkua tai molemmat osan yöstä. Vauvan kannalta on yritetty mennä niin, että hän nukkuu siellä, missä nukkuu parhaiten. Tiedän, että pidemmän päälle tämä tie ei vie perille eli kokonaisiin öihin. Muutama viikko sitten totesimme tämän myös ääneen ja päätimme, että nyt R aletaan opettamaan omaan sänkyyn ja yömaitojen antamista vähennetään. Muutama yö menikin paremmin kuin olin uskaltanut edes toivoa, mutta korvatulehdus sotki taas koko kuvion. Vauva päätyi takaisin aikuisen "kainaloon".


Lisää toimintaa öihin tuo vauvan uudet taidot. On tietysti ihan mahtavaa, että hän oppii koko ajan uutta. R muistuttaa aika paljon sinnikästä esikoistamme. Kun jokin uusi taito on mielessä, sitä harjoitellaan ahkerasti niin kauan, että se on hallussa. Kuvassa aamuharjoituksia :)

Tiedän, että tämä on vain vaihe ja jossain kohdin tämä helpottaa. Toki lapset heräilevät vielä isompinakin, mutta toivottavasti eivät kuitenkaan joka yö kahden tunnen välein. Meillä isommat lapset nukkuvat aika hyvin ja uskallankin toivoa, että R oppii myös kokonaisten öiden nukkumisen taidon suhteellisen pian.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa