Pienen sormiruokailijan parhaat naksut

Meidän vauva on todella kiinnostunut ruoasta. Nyt, kun olemme aloitelleet sormiruokailua, hän yrittää kaapia esimerkiksi puurokulhosta puuroa käsiinsä. Kun muu perhe ruokailee, R ei viihdy enää lattialla, vaan haluaisi osallistua yhteisiin ruokahetkiin. Olenkin yrittänyt miettiä, että mitä voisin antaa hänelle syötäväksi meidän ruokailujen aikana (jos hänellä itsellään ei ole juuri silloin ruoka-aika). Optimi tietysti olisi, että hän söisi samaan aikaan muun perheen kanssa, mutta aina ei vain aikataulut osu yksiin.

Ei ole ehditty maistelemaan vielä kovin monia erilaisia sormiruokia. En siis vielä uskalla antaa esimerkiksi muun perheen salaattikulhosta palasia. Maissinaksut olivat ihan ensimmäinen naposteleva, mutta on vähän tylsää antaa aina niitä. Yritin muistella, mitä kaksi vuotta sitten O:n kanssa napostelimme. Ensimmäisenä mieleen tuli ihanat Talk-murut! Ajattelin, että vauvan taidot eivät vielä riittäisi niiden syömiseen, mutta ostin niitä kuitenkin jo testiin.


Ensimmäiset noin kymmenen menivät lattialle, mutta sitten alkoi sujumaan. Hän ei vielä osaa pinsettiotetta, mutta nyrkki toimi aika hyvin! Maku oli hieman outo aluksi, mutta ilmeisesti ihan tyydyttävä kuitenkin, koska R jatkoi murujen kalastelua innokkaasti. Talk-murut ovat todella mainioita pinsettiotteen harjoitteluun. Kun näiden kanssa alkaa sujumaan, uskaltaudun antamaan jäisiä mustikoita. Niistä koituva sotku on ihan kamala, jos pinsettiote on vielä kovin hakusessa.


R myös tiesi heti, mitä muruille pitäisi tehdä. Ei puhettakaan, että niitä heiteltäisiin lattialle vaan suunta kohti suuta! Toisiksi naksuiksi annoin Napero Naksujen mustikkanaksuja. Nekin maistuivat yhtä hyvin. Nyt etsinnässä olisi lisää erilaisia naksuja ja aloittelevan sormiruokailijan pieniä välipaloja. Jos sinulle tulee jotain mieleen, kerrothan myös meille! :)Seuraa Pikku Leijonat -blogia Instagramissa.

https://www.instagram.com/pikkuleijonatblogi/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Taaperon talvi: Minkä ikäisenä hiihtämään ja luistelemaan?

Elf on the shelf tonttu -ideat 1-24: Itse tehty joulukalenteri lapsille. Mukana kuvat toteutuneista kepposista.

Mitä lahjaksi isälle / miehelle: 10 vinkkiä isänpäivälahjaksi