Uuden kodin sisustussuunnitelmia ja unelmien ruokapöytä

Vihdoin rakentaminen alkaa olla siinä vaiheessa, että talolle on ilmestynyt ensimmäisiä valmiita pintoja. Tällä hetkellä maalari on hommissa ja ensi viikolla alkaa laatoitus. Seinien saaminen valmiiseen pintaan on aika iso urakka! En ollut ajatellutkaan etukäteen, miten paljon seinien tasoittaminen ja hiominen vie aikaa, ennen kuin niitä oikeasti päästään maalaamaan. Hiomisen jäljiltä kaikki sisätilat olivat ihan hirveessä pölyssä. Tässä kohdin voi sanoa, että onneksi siellä ei siinä vaiheessa ollut vielä muuta lopullisesti valmista kuin sisäkatto.

Meille tulee muuttovalmis talo ja pakettiin kuuluu vakiojuttuja, joista saa itse jonkin verran valita. Ja rahalla tietysti saa lisäksi ihan mitä vaan. En ollut varautunut siihen, miten paljon kaikki valinnat vievät aikaa ja, miten vaikeaa se lopulta on.

Keittiö

Keittiö piti suunnitella jo ennen rakennusluvan hakemista, koska lupaliitteisiin piti saada mukaan pohjapiirros. Valitsemamme talo oli muutoin meille aika sopiva, mutta keittiöön halusimme tehdä muutoksia. Meille tulee keittiö Keittiömaailmasta ja olimme siellä 3,5 tunnin palaverissa kahden pienen lapsen kanssa. Lopulta alkoi olla olo, että ihan mitä vaan, kunhan päästään lähtemään kotiin.

keittiömaailma

Muutimme keittiön L-malliseksi ja lisäsimme sinne muun muassa vetolaatikoita. Rakennusvaiheessa olemme monta kertaa miettineet, että olisiko keittiön pitänyt kuitenkin olla isompi, mutta toisaalta tasapainoillessa budjetin ja kokonaisuuden kanssa, piti tehdä jonkun verran kompromisseja. Tykkään siitä, että keittiöön tulee aika kivasti yhtenäistä pöytätasoa.

Keittiön pohja saatiin suhteellisen hyvin tehtyä, mutta materiaalien kanssa olikin vaikeampaa. Keittiön ovien kanssa jahkasimme pitkään ja lopulta teimme niihin muutoksia alkuperäiseen verrattuna. Kuva on havainnekuva meille tulevasta keittiöstä. Ovet ovat valkoiset, joissa on pieni puusyykuvio pinnassa.

Syksyllä oltiin Helsingissä messuilla ja löydettiin samalla reissulla vähän sattumalta meille juuri täydellinen keittiön ruokaryhmä! Olen siis jo pitkään haaveillut pinnatuoleista ja lankkupöydästä. Nyt tuli vastaan ensimmäinen, mihin molemmat ihastuimme. Tuolit ovat kokopuuta, joten ne toivottavasti kestävät myös lasten käytössä. Monissa pinnatuoleissa istuinosa on mdf-levyä, mikä ei ole ehkä kaikista kestävin materiaali lapsiperheessä.


Keittiöön on etsinnässä vielä riippuvalaisin. Meille tulee olohuoneeseen ja keittiöön useita kattoon upotettuja spotteja, mutta ruokapöydän päälle kaipaamme ihan "oikeaa valaisinta". Unelmien valaisin olisi Secton roikkuva lamppu, mutta se menee reilusti yli budjetin. Niinpä etsinnässä on nyt jotain samantapaista eli kevyt ja puinen valaisin.

Secton valaisimet kuvattuna Habitare messuilla

Makuuhuone ja lastenhuoneet

Meille tulee neljä makuuhuonetta. Yksi meille vanhemmille ja jokaiselle kolmelle lapselle omat. Lasten huoneet ovat kooltaan noin 10-11 m2 ja meidän makuuhuone reilu 12 m2. Makuuhuoneisiin kuuluu vakiona kahden kaapin kaapistot. Lastenhuoneisiin otimme vakiokaapistot, mutta meidän makuuhuoneeseen tilasimme ja suunnittelimme ison liukuovikaapiston.

Lastenhuoneista kahteen tulee tehostetapettia ja esikoisen huoneeseen tehosteseinä maalattuna. Tapettivalinnoista kirjoitan myöhemmin oman postauksen. Olemme miettineet lasten kanssa, että kenen huoneeseen sijoitetaan mitäkin leluja ja tavaroita. Pienten huoneet ovat talon toisessa päässä vastakkain ja koululaisen huone on talon toisessa päässä. Pienten on siis helppo vaihdella leluja ja leikkiä toistensa huoneissa.

Jokaiselle lapsistamme tulee Niemen Unipuusänky, mutta kaikille erilaisena versiona. R saa jatkettavan Jatkopuu version, O puoliparven ja E ison parven. Parvilla halutaan tuoda lisää tilaa lapsille ja esimerkiksi O haluaisi sängyn alle autoleikkipaikan.

lasten sänky
Kuva Habitare messuilta ByNiemen osastolta


E saa myös vihdoin oman koulupöydän omaan huoneeseen. Tällä hetkellä läksyjen tekopaikkana on ollut keittiön pöytä. Todennnäköisesti ostamme Ikeasta Micke koulupöydän, koska se on sopivan kevyt ja pieni ekaluokkalaisen huoneeseen.
Ikea Micke koulupöytä. Kuva www.ikea.fi

Laattavalinnat - wc ja kylpyhuone

Laattavalintoja mietimme tosi pitkään. Kävimme useaan kertaan RTV:llä katsomassa ja vertailemassa erilaisia yhdistelmiä. Alunperin meillä oli ajatuksena, että kylpyhuoneeseen tulee tumman harmaa lattia, yksi tehosteseinä ja loput seinät valkoista. Mikään yhdistelmä ei kuitenkaan herännyt mitään suurta innostusta ja valintojen tekemiseen meni lopulta monta kuukautta.

Olin syksyllä yhdn yön hotellissa ja siellä oli kylpyhuoneessa vaalea lattia ja tummat seinät. Ihastuin tähän yhdistelmään ja ehdotin miehelleni, että jos vaihdammekin lattian vaaleaksi. En tiedä, miksi tämä ei ollut tullut meille aikaisemmin edes mieleen. Lopulta valintamme näyttävät havainnekuvissa tältä. Ensi viikolla toivottavasti näemme nämä myös livenä. Hieman jännittää.

Kylpyhuoneeseen, saunaan ja kodinhoitohuoneeseen tulee vaalean harmaa lattia

Wc:ssä on sama lattia kuin kylpprissä, mutta seinät ovat tummemmat

Uuden kotimme värimaailma tulee olemaan vaalea ja tehosteena on harmaata. Lattioihin valitsimme valkomännyn värisen laminaatin ja seinissä perusväri tulee olemaan Tikkurilan valkoinen.

Enemmän raksakuulumisia voit lukea meidän rakennusblogistamme:
Pikku Leijonien HelmitaloKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Taaperon talvi: Minkä ikäisenä hiihtämään ja luistelemaan?

Elf on the shelf tonttu -ideat 1-24: Itse tehty joulukalenteri lapsille. Mukana kuvat toteutuneista kepposista.

Mitä lahjaksi isälle / miehelle: 10 vinkkiä isänpäivälahjaksi