Koko perhe norossa: Miksei aikuinen voi sairastaa kuten lapsi?

Kirjoitin viime postauksessa meidän kahden vuoden takaisesta talvilomasta, mihin mahtui antibiottikuuri, korkeaa kuumetta, oksennustauti sekä rikkoutunut auto. Samalla iloitsin siitä, että tämän kertainen reissu samaan kohteeseen sujui paremmin ja ilman suurempia sairasteluita. Taisin olla kuitenkin liian hätäinen. Viime reissulta tuttu vatsatauti oli taas täällä meidän matkatuliaisena.


Perheestä norossa yhtä aikaa 4/5

Minä aloin oireilla perjantaina aamulla, kun olin R:n kanssa kotona. Oli tosi kurja olo, mutta jotenkin oli samalla pakko yrittää viihdyttää energistä 1v:tä. Makasin lastenhuoneen lattialla ja "leikimme" pikkuautoilla. Päiväuniajan alkamiseen tuntui olevan ikuisuus. Kun O tuli päiväkodista, hän oli aivan kalpea ja liittyi seuraani sairastuvalle. Mieheni oli vielä päivällä ihan kunnossa, mutta tauti iski kuin salama alkuillan aikana.

Meillä on vain yksi wc ja asumme pienessä kaksiossa. Koimme siis aika intensiivistä sairastamista. Meillä molemmilla kunnon tauti kesti aika tarkalleen vuorokauden ja olimme molemmat ihan kunnolla kipeitä. Sen jälkeen meni vielä toinen päivä ihan uupuneena. Tauti vei aika hyvin voimat ja sen sairastaminen ihan itsekseenkin on jo jonkinlainen koettelemus. Meillä oman lisänsä toi kolme lasta, joista kaksi sairastivat saman vuorokauden aikana. En tosin ole varma kumpi on raskaampaa: Hoitaa sairasta lasta, kun itsekin on kipeä vai olla kipeänä terveen lapsen kanssa?

R on nyt 1,5-vuotias ja oli ensimmäistä kertaa vatsataudissa. Jos en tietäisi, en uskoisi, että hän sairasti saman taudin kuin me mieheni kanssa. Yö meni levottomasti ja hän oksensi kolme kertaa. Aamulla sängystä kuitenkin nousi reipas taapero, jonka vauhti oli ihan samanlaista kuin normaalistikin. Ruoka on maistunut hieman tavallista huonommin, mutta energiaa on riittänyt. Tietysti hyvä näin! E sairasti pienenä vatsataudin, joka kesti monta päivää ja jouduimme sen takia menemään jo lääkäriin. Mutta, miksi meillä aikuisilla tauti ei voi mennä ohi yhtä nopeasti!

3-vuotiaamme oli hetken aika kipeän oloinen, mutta muutaman tunnin päästä kysyi jo: "Mitä voisin tehdä?". Hän kertoi, että pöpö painoi vihreää nappia masussa, tuli ulos eikä enää pääse takaisin. Se siitä taudista sitten. 3-vuotiaan mielikuvitus on niin mahtava!


Toistaiseksi E on säästynyt taudilta, mutta ihmettelen, jos hän säästyy taudilta. Olen kuurannut kaikki mahdolliset pinnat klooripohjaisella pesuaineella ja pessyt lähes kaikki irtonaiset tekstiilit. Toisaalta huvittavaa, että olen puolikuntoisena siivonnut kotimme paremmin, kuin kertaakaan aikasemmin tämän 7 kuukauden aikana, kun olemme asuneet täällä.

Nyt kohti uutta viikkoa, ihana arki! Huomenna talolla aloittaa malaari ja saamme lisää valmista pintaa. Loman aikana timpuri oli viimeistellyt sisäkaton ja paneloinut saunan. En malttaisi enää odottaa, että pääsemme muuttamaan!

Kivaa alkavaa viikkoa!
Kommentit

 1. Voi ei, vatsataudit on kamalia ja se, kun koko perhe sairastaa! Pahinta on joutua siivoamaan kun on itsekin heikkona. Ja teillä vielä mieskin kipeä, meillä yleensä koko perheen vatsataudeissa mies säästyy taudilta ja pystyy reippaana siivoamaan lasten oksennussotkut. �� Onneksi on yleensä nopeita tauteja varsinkin lapsilla.
  Anna / Mustikkapasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Tavallaan harmiton tauti, mutta niin inhottava sairastaa! Meillä oltiin tosiaan 4/5 yhtä aikaa kipeitä.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla

Lapsiperheen ruokalista: Kuuden viikon kiertävä ruokalista

Ekaluokkalaisen puhelin: Miten lapsi huijaa Family Link sovellusta?

Tekemistä Tampereella ja 40 ideaa lastensynttäreille Tampereen seudulla

Kolmen lapsen turvaistuimet takapenkille: Minkälaiset ja mihin autoon ne mahtuvat?

Toiveet lapsen sukupuolesta ja kysymykset: "Kai te vielä tytön teette?"

8 helppoa ja edullista DIY joululahjaa: Itse tehdyt joululahjat

Lapsiperheen viikon ruokalista ja kustannukset: Helppoa arkiruokaa lapsille

Tuulimunaraskaus: Raskaana ilman vauvaa

Ilmaista kesätekemistä lasten kanssa: Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?